torsdag 11 november 2010

Högtryck i November mörkret


Trots novembermörket - eller kanske just därför - kom ca 30 personer till Skrattklubben för att skratta loss och få ett skönt energipåslag. Det var 15 personer som var där för första gången och det är roligt att notera att fler och fler ungdomar (både tjejer och killar) söker sig till Skrattklubben. De flesta kände sig varma och avslappnade efteråt.
Eftersom immunförsvaret stärks vid skratt, så är det en bra investering att komma, för det är bättre att bli smittad av skratt än influensa.......
Alla är hjärtligt välkomna varje onsdag fram t o m onsdagen den 15 december. Sedan gör vi ett jul- och nyårsuppehåll. Vi planerar börja igen onsdagen den 19 januari men vi återkommer med definitivt besked senare.
Det var underbart att få leda och tillbringa skrattpasset igår med så många stammisar och "nybörjare". Vi syns igen förhoppningsvis nästa onsdag igen./Lena

2 kommentarer:

  1. Skrattyoga mot depression

    Positiva känslor påverkar hälsan och bland annat därför är det bra att skratta, enligt en artikel på Aftonbladet Kropp och Hälsa. Att skratta är ett sätt att öka de positiva känslorna. Skratt bidrar till att minska stress och rädsla, kan bidra till att skapa en känsla av samhörighet för medlemmar i en grupp och dessutom ökar skrattandet hjärnans produktion av endorfiner. Skrattyoga utövas för att bland annat motverka depression och kan lindra symtom. Det är dock viktigt att veta att skrattyoga inte botar några sjukdomar, men är nog så effektivt för att minska symtomen. Kanske går det till och med att förebygga problem med hälsan genom att skratta, så varför inte börja redan idag?

    Källa: Aftonbladet Kropp och Hälsa

    SvaraRadera
  2. Bra fakta och info om skrattens påverkan för oss:

    http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article8039383.ab

    SvaraRadera